Kantina e Verës
I S A K

9 lloje verërash

Kantina “Isak” prodhon rreth 9 lloje vererash si Shesh i Bardhe ,Shesh i Zi ,Merlot,Riesling,Moskat,Kallmet ,Kabernet,Shtepi e Vjeter e Bardhe dhe e Kuqe qe eshte nje specialitet i kantines tone e cila prodhohet me ajken e rrushit

Qelari

Fillimet e veta kantina i ka ne fundin e vitit 1992 duke u marre kryesisht me riperteritjen e vreshtave te vjeter duke mbjelle siperfaqe te konsiderueshme me vreshta te rinj qe deri ne vitin 1998 arriti ne 5 ha.

Vreshtat

Duke qene se zona e Sarandes kryesisht zona e Delvines favorizon rreth 305 – 310 dite me diell ne vit ne kemi kenaqesine ta kultivojme rrushin ,ta vjelim dhe prodhojme veren dhe Rakine me nje rrush autentik te zones . Sot ne zoterojme rreth 17 /ha vreshta .

Vere e kuqe

Shtëpia e vjetër

Eshte VERE e prodhuar me lloje te ndryshme rrushi,ka arome karakteristike dhe te vecante.Ka ngjyre te kuqe te ndezur.Preferohet te shoqerohet me produkte mishi.

Raki

Raki Bio

Prodhohet nga distilimi i rrushit te perzgjedhur ne menyre artizanale.Permban 45 % alc/vol.

Vere e Kuqe

Sheshi i zi

Prodhohet nga rrush autokton Shqipetar ,ka arome karakteristike fruti,ka ngjyre te kuqe.Shoqerohet me asortimente te mishit.Sherbehet ne temp 15-17 grade C.

rreth nesh

Historiku
i Kantinës

Falë pozicionit gjeografik, numrit të ditëve me diell, tokës pjellore dhe varieteteve autoktone, në zonen e Delvines vume re qe kishte potencial per krijimin ,zhvillimin e vreshtave dhe perpunimin e rrushit per prodhimin e veres. Zona e Delvines qe ne shekuj njihej per perpunimin e rrushit dhe prodhimin e veres,kete gje menduam dhe ne ne momentin qe vume re se zona ne te cilen ne kemi hedhur hapat e pare ndodhet ne kete pellg .

blog

Artikujt e fundit

FIVE FOODIE EXPERIENCES ON THE ALBANIAN RIVIERA: FROM BREAKFAST SHOTS TO...

The Albanian Riviera. One of Europe’s best-kept secrets – unless you’re Italian, in which case you’ve probably been enjoying the azure waters and cheap-as-chips...